Support Hero

Flexmail NV is één van de toonaangevende spelers op het vlak van e-mailmarketing. Met haar online e-mailmarketing platform dat wereldwijd meer dan 5000 gebruikers telt, is Flexmail één van de meest complete en meest veilige e-mailapplicaties op de markt. Flexmail staat voor een brede waaier aan professionele e-mailmarketing functionaliteiten met een sterke focus op gebruiksvriendelijkheid. Flexmail verstuurt maandelijks om en bij de 75 miljoen mails in meer dan 25 landen wereldwijd.
Voor de versterking van ons team zijn wij op zoek naar een gemotiveerde Support Hero.
 
Binnen deze functie van Technical Helpdesk Engineer vertegenwoordig je de eerste linie van onze support, zowel telefonisch als per mail. Daarbij volg je je tickets van A tot Z op.
 
Je bent een kei in één-op-één werken met klanten om hen te helpen bij hun eerste stappen in hun gloednieuw speelgoed (onze tool!). Je hebt uitstekende people skills, waardoor je snel tot in de kern van het probleem kunt duiken en proactief met onze klanten kan meedenken.
 
Aangezien wij een online e-mailmarketing platform zijn, heb je een passie voor marketing, of ben je bereid je erin te verdiepen. Daarnaast sta je in voor de ondersteuning van onze klanten inzake technische problemen of vragen. Het is dan ook van cruciaal belang dat je ons platform zowel in gebruik als vanuit technische invalshoek door en door leert kennen.

Jouw rol binnen Flexmail

  • Je zal een echte product expert worden. Het merendeel van je tijd spendeer je aan het bezorgen van tijdige, menselijke antwoorden op vragen.
  • Daarnaast heb je een kritisch oog en help je samen met je andere collega’s mee om onze tool en onze documentatie te verbeteren.
  • Customer succes speelt een belangrijke rol binnen je takenpakket. Je streeft ernaar om onze klanten zo optimaal mogelijk gebruik te laten maken van Flexmail.
  • Je bent gepassioneerd door support. Je ziet deze functie niet als een opstapje naar een andere functie. Natuurlijk kom je af en toe een pittig ticket tegen. Die ervaringen worden echter overschaduwd door de geduldige, dankbare en menselijke mails van onze klanten.
  • Je bent een geweldige communicator en kan je inleven in de situatie van onze gebruikers. Je voelt je even comfortabel aan de telefoon als per mail. Je schrijfstijl is duidelijk en simpel, met een gezonde dosis empathie.

Bijkomende pluspunten:

  • Technische kennis schrikt je niet af en je weet de uitleg die je krijgt van je collega’s te vertalen naar een duidelijk antwoord voor de klant.
  • Je kan actief luisteren en bent klant- en resultaatgericht. Tevens ben je een echte teamplayer en ben je enthousiast over online marketing.
  • Je kent de e-mailmarketing sector of toont je bereid om je er verder in te verdiepen.
  • Een goede basiskennis van web development, PHP, CSS, HTML, Mysql, Javascript, en webservices (soap, rest).
  • Je drukt je perfect uit in het Nederlands. Een goede kennis van het Frans, Engels of andere talen is een pluspunt.

Aanbod en voordelen:

Je komt terecht in een jong team waarin je veel ruimte en verantwoordelijkheid krijgt. Een uitdagende functie binnen een professionele organisatie. Je werkt met een interessant en volledig platform dat helemaal is afgestemd op onze doelgroep. Opleidingsmogelijkheden en ruimte voor zelfontplooiing. Daarnaast bieden wij een goede verloning op basis van ervaring en kennis.